arbutus software

Auditing en controlling zonder het gebruik van geautomatiseerde ondersteuning is heden ten dage ondenkbaar. Er bestaan verschillende softwarepakketten die de auditor of controller in zijn werk kunnen ondersteunen, wij geven de voorkeur aan Arbutus Analyzer.

Arbutus Analyzer

Vaak wordt aangenomen dat Microsoft Excel hét gereedschap bij uitstek is van de auditor of controller. Dit is niet het geval. 'Echte' auditing en controlling tools bieden namelijk een aantal doorslaggevende voordelen. Zo kunnen deze tools alle denkbare soorten bestanden inlezen, een ongelimiteerde hoeveelheid data analyseren, de integriteit van de onderliggende gegevens garanderen, voorzien in een complete logboek van alle bewerkingen, specifieke auditfuncties uitvoeren (bijv. het trekken van wiskundige steekproeven), enz. enz. Voor auditors en controllers is dit soort software dan ook een absolute must. Niet onbelangrijk is dat ook uw accountant, maar ook bijvoorbeeld de belastingdienst met deze hulpmiddelen werken. Daardoor kunnen zij bij hun werkzaamheden naadloos voortborduren op het werk dat u al heeft uitgevoerd.

Klik hier voor een overzicht van de eigenschappen van Arbutus Analyzer

Opleiding audit analytics

Voor het gebruik van deze softwarepaketten is wel enige specifieke kennis nodig. Inzet van auditing en controlling tools is alleen effectief als ze worden gebruikt door mensen die deze kennis beschikken. Onze data-analytics opleiding leidt auditoren en controllers op voor het gebruik van deze geavanceerde hulpmiddelen. De doelgroep bestaat uit mensen die actief zijn als financieel-, operationeel- of extern accountant, (tax) controller of een vergelijkbare functie vervullen waarbij data-analytics vaardigheden vereist zijn. Voordat de cursus aanvangt krijgt elke cursist een evaluatieversie van Arbutus Analyzer ter beschikking, die op de eigen laptop kan worden geïnstalleerd.

Locatie

We zijn flexibel voor wat betreft de locatie van de opleiding. Kiest u graag zelf de datum uit, volgt u de training liever in uw eigen vertrouwde omgeving of heeft u meerdere werknemers binnen uw bedrijf die een training gaan volgen? Dan is een in-house training voor u de beste keuze. Onze experts komen bij u langs waar en wanneer u wilt. Vindt u het geen probleem om op onze locatie in Heerlen deel te nemen? Dan nodigen we u graag uit op ons kantoor, waar we beschikken over eerste klas faciliteiten voor cursussen en trainingen.

Trainers

Wij werken met doorgewinterde experts die aantoonbare ervaring hebben met het verzorgen van trainingen op het gebied van data-analytics, zowel in Nederland als daarbuiten.

Contact

Als u geïnteresseerd bent in Analyzer of in onze trainingen, neem contact op met Wil Peters.